Wokad kyckling

Denna enkla wok med kyckling, ingefära, chili och färska örter är en perfekt vardagsrätt!

4 portioner | 30 minuter

ingredients

4 st kycklingfiléer
1 tsk finriven färsk ingefära
1 st röd paprika
1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
1 st röd chili
2 tsk Becel Flytande Original
1 tsk majsmjöl
1 tsk fisksås
1 st lime, juice
1/2 kruka basilika
1/2 kruka koriander

Beskrivning

1. Strimla kycklingen. Hetta upp en djup stekpanna med 1 tsk Becel. Stek kycklingen i ca 7-10 minuter, rör emellanåt. Lägg sedan i en skål åt sidan.

 

2. Hetta upp pannan igen med 1 tsk Becel. Stek strimlad paprika i ca 1 minut. Lägg sedan i ingefäran, hackad schalottenlök och finhackad vitlök i ca 1-2 minuter till.

 

3. Blanda fisksåsen, juice från 1 lime, 50 ml vatten och 1 tsk majsmjöl. Häll detta i pannan och lägg sedan i kycklingen igen.

 

4. Stek under omrörning i ca 1 minut. Blanda i basilikan och koriandern.

 

5. Servera med 4 portioner jasminris eller annat ris du tycker om.

Klicka på produkten

för att komma till produktsidan