Ugnsrostad müsli

Det här är ett bra grundrecept på granola. Du kan byta ut nötterna och bären mot andra sorter som du har hemma eller tycker bättre om.

10 portioner | 90 minuter

ingredients

7,5 dl havregryn
2,5 dl grovhackad mandel
2,5 dl cashewnötter
2 dl kokosflingor
1/2 dl brunt farinsocker
1/2 dl agavesirap
1/2 dl Becel Flytande med Kokos- & Mandelolja
2,5 dl torkade gojibär
1 krm salt

Beskrivning

1. Sätt ugnen på 175°C.

 

2. Blanda havregryn, nötter, kokosflingor och brunt socker i en skål.

 

3. Blanda agavesirap, Becel och salt i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna.

 

4. Sprid ut blandningen på två ugnsplåtar täckta med bakplåtspapper.

 

5. Grädda i ugnen i 75 minuter och rör om var 15:e minut så att blandningen får en jämn färg.

 

6. Häll allting i en står skål när ugnstiden är slut. Tillsätt gojibären och låt det svalna.

 

7. Förvara i kylskåp i en lufttät behållare.