Sötpotatis

med avokadodipp

Denna rätt kan fungera både som ett tillbehör till en huvudrätt eller som ett matigt snacks – gott är det i alla fall!

4 portioner | 30 minuter

ingredients

Sötpotatisklyftor:
3-4 st sötpotatis
4 tsk Becel Flytande med Avokadoolja
1 tsk malda korianderfrön
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
Avokadodipp:
2 dl crème fraice
2 st avokado
1 tsk rökt paprikapulver, eller chipotlepulver
1 st lime
1 tsk salt
1 msk hackad koriander eller persilja

Beskrivning

Sötpotatisklyftor:

 

1. Värm ugnen till 200°C.

 

2. Lägg bakplåtspapper på en plåt.

 

3. Skär sötpotatisen i klyftor och blanda det med kryddorna och Becel på en ugnsplåt.

 

4. Låt de gå ca 10-12 minuter i ugnen, vänd dem och kör dem 10-12 minuter till. Gör avokadodippen under tiden.

 

Avokadodipp:

 

1. Mixa crème fraiche, avokado, rökt paprikapulver och juice samt lite rivet skal från lime.

 

2. Smaka av med salt. Strö över de färska örterna.

 

3. Servera dippen antingen i en skål bredvid sötpotatisen eller häll den över.