Kyckling

med kronärtskocka

Det här är en huvudrätt som ger riktig restaurangkänsla! Stek kycklingen i Becel Flytande med Avokadoolja för perfekt stekyta.

4 portioner | 30 minuter

ingredients

4 tsk Becel Flytande med Avokadoolja
4 tsk kycklingbröstfiléer utan skinn
1 st blomkålshuvud
2 msk stora kaprisbär
1 burk kronärtskockshjärtan (ca 390 g)
1 st avokado
1 st citron, juicen
2 tsk hackad färsk persilja
salt och peppar

Beskrivning

1. Hetta upp en stekpanna tillsammans med 2 tsk Becel. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Stek dem några minuter på varje sida tills de är färdiga. En innertemperatur på 72°C är lagom.

 

2. Bryt blomkålen i bitar, skölj och blanchera lätt.

 

3. Hetta upp resten av Becel i en ny stekpanna. Halvera kronärtskockshjärtan och stek dem tillsammans med blomkålen och kaprisbären.

 

4. Lägg upp det stekta på tallrikar, lägg upp skuren avokado och hackad persilja.

 

5. Avsluta med att pressa citron över efter egen smak. Servera direkt.