Home > Hjärtvänligt liv > Är det bra att springa?
gezond bewegen en hardlopen: tips om op een gezonde manier hard te lopen!
Artikel

Är det bra att springa?

Att motionera är bra för hjärtat. Tänk på att börja försiktigt och öka intensiteten successivt. Det bästa sättet att ta hand om kroppen är att hitta en balans med god och hälsosam mat och måttlig motion. Att börja löpträna kan vara ett utmärkt första steg!

UNDVIK SKADOR

Löpträning innebär en viss risk för skador eftersom dina muskler och leder utsätts för stor belastning under lång tid. Därför är det viktigt att värma upp ordentligt och stretcha försiktigt för att tänja ut musklerna. Då kan du njuta av löpturen och testa dina gränser utan att riskera onödiga skador.

KROPP OCH SJÄL

Regelbunden löpträning kan hjälpa dig att hålla en sund vikt. Att springa är inte bara nyttigt för kroppen, utan gör också gott för själen. Vid långvarig fysisk aktivitet utsöndrar kroppen nämligen ämnen som gör att vi ser ljusare på livet.

Det är viktigt att låta kroppen återhämta sig efter en större ansträngning. Dagen efter en löprunda kan musklerna kännas ömma – det är ett tecken på att de behöver vila. Passa på att ta det lite lugnare en dag eller två!