Home > Hjärtvänliga recept > Valnötslimpa

för 4 personer Ingredienser

  • 0,25 paket jäst
  • 3,5 dl kallt vatten
  • 2 msk Becel flytande
  • 1 tsk salt
  • 2 dl fint rågmjöl
  • 5 dl vetemjöl special
  • 50 g valnötter, grovt hackade

Recept (för 4 portioner)

för valnötslimpa

  1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt Becel flytande, salt, rågmjöl och vetemjöl, men börja med den mindre mängden vetemjöl. Blanda degen ca 10 minuter med maskin eller 15 minuter för hand. Tillsätt valnötterna och eventuellt lite mer mjöl. Degen ska vara ganska lös. Strö över lite vetemjöl och täck degen med en bakhandduk. Låt jäsa ca 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 250˚C.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Knåda degen lätt och forma till en limpa. Lägg limpan på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakhandduk ca 30 minuter.
  4. Sänk värmen till 200˚C när du sätter in brödet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

Smaklig måltid!