Home > Hjärtvänliga recept > Krämig tomatsoppa

för 4 personer Ingredienser

  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk Becel flytande margarin
  • 1 tsk torkade örter t.ex. franska örter
  • 1 vitlöksklyfta, riven eller fint hackad
  • 2 förpackningar krossade tomater
  • 2 msk Slotts tomatpuré
  • 1 Knorr Fond du chef vegetable
  • 1,5 dl vatten
  • 2,5 dl Becel Mat 15 %
  • salt och nymald peppar

Recept (för 4 portioner)

för krämig tomatsoppa

  1. Fräs löken mjuk i Becel flytande i en kastrull. Lägg i vitlök och örter och låt fräsa en stund.
  2. Häll i tomater, tomatpuré, fond och vatten, låt småkoka i 10-15 minuter.
  3. Mixa gärna soppan slät med en stavmixer.
  4. Häll i Becel mat och låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Smaklig måltid!