
Ugnsrostad spetskål
med citron och timjan
Har du inte provat att ugnsrosta spetskål än måste du prova! Denna variant med timjan och citron passar bra ihop med det mesta.
4 portioner | 30 minuter
ingredients |
||
---|---|---|
1 st | spetskål, modell större | |
1 st | citron | |
1/2 kruka | färsk timjan | |
2 tsk | Becel Flytande Original | |
2 tsk | färsk basilika, grovhackad | |
2 tsk | färsk persilja, grovhackad | |
1 tsk | torkad rosmarin | |
1 krm | salt | |
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 230°C. Skär spetskålen i 4 klyftor.
2. Riv skalet från citronen och ställ åt sidan så länge. Blanda Becel Flytande, juicen från citronen, basilika, persilja, rosmarin och salt i en skål. Gnugga in spetskålen i detta.
3. Tryck in citronskalet och timjankvistarna mellan kålbladen. Rosta i ugnen i 10 minuter, ta och ut vänd och rosta i ytterligare 10 minuter.
4. Servera tillsammans med ditt favoritprotein.