Ugnsrostad spetskål

med citron och timjan

Har du inte provat att ugnsrosta spetskål än måste du prova! Denna variant med timjan och citron passar bra ihop med det mesta.

4 portioner | 30 minuter

ingredients

1 st spetskål, modell större
1 st citron
1/2 kruka färsk timjan
2 tsk Becel Flytande Original
2 tsk färsk basilika, grovhackad
2 tsk färsk persilja, grovhackad
1 tsk torkad rosmarin
1 krm salt

Beskrivning

1. Sätt ugnen på 230°C. Skär spetskålen i 4 klyftor.

 

2. Riv skalet från citronen och ställ åt sidan så länge. Blanda Becel Flytande, juicen från citronen, basilika, persilja, rosmarin och salt i en skål. Gnugga in spetskålen i detta.

 

3. Tryck in citronskalet och timjankvistarna mellan kålbladen. Rosta i ugnen i 10 minuter, ta och ut vänd och rosta i ytterligare 10 minuter.

 

4. Servera tillsammans med ditt favoritprotein.

Klicka på produkten

för att komma till produktsidan