Syrade morötter

på surdegsbröd

Syrade grönsaker är rika på goda bakterier och väldigt gott. Det kräver lite förberedelse men det är väl värt mödan!

2 portioner | 10 minuter

ingredients

2 skivor surdegsbröd av råg eller vete
2 msk Becel med Smör & Solrosolja
2 dl syrade morötter
2 msk solrosfrön
1 kruka körvel
picklad rödlök efter smak

Beskrivning

1. Bred Becel med Smör & Solrosolja på surdegsbrödet.

 

2. Lägg på de syrade morötterna och den picklade rödlöken efter smak.

 

3. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna så de blir gyllene.

 

4. Toppa smörgåsen med solrosfröna och färsk hackad körvel. Om du inte hittar körvel i din matbutik, prova en annan färsk ört, till exempel persilja, oregano eller basilika.

Klicka på produkten

för att komma till produktsidan