Sesamdressad

laxfilé

Lax tillsammans med sesamsmak är en god klassiker. Den här rätten blir fulländad med granatäpplekärnor och basilika!

4 portioner | 30 minuter

ingredients

3 tsk Becel Flytande med Kokos- & Mandelolja
4 st laxfiléer (ca 150 g per filé)
1 st zucchini
2 st avokado
2 st rödlökar
6 st salladslökar
200 g grönkål
1/2 st granatäpple, kärnorna
1 kruka basilika
Dressing:
1 dl vatten
3 tsk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 st vitlöksklyfta
1 st lime
2 tsk sesamfrön

Beskrivning

1. Skiva zucchinin i 1 cm-tjocka skivor, dela rödlökarna i kvartar och skär salladslökarna i långa skivor. Pensla dessa grönsaker och laxfiléerna med Becel Flytande med Kokos- & Mandelolja.

 

2. Grilla grönsakerna i en upphettad grillpanna så att de får färg på ytan. Lägg dessa sedan i en ugnsform tillsammans med grönkålen och placera formen i ugnen på 70°C.

 

3. Hetta upp en stekpanna med lite Becel Flytande Original och stek laxen ca 2 minuter på vardera sida. En innertemperatur på 48°C är bra.

 

4. Rosta sesamfröna i en torr panna. Koka snabbt upp vatten, soja och sesamolja och pressad vitlök i en såskastrull. Ta av från värmen och blanda i limejuice och sesamfrön. Blanda de ugnsrostade grönsakerna med dressingen.

 

5. Lägg upp på tallrikar och bryt laxfiléerna över. Lägg på skivad avokado. Strö över granatäppelkärnor och hela basilikablad.